Voetbaljaargang 2013/2014, vrij onverwacht belandt RKC WAALWIJK in de Play-offs om degradatie naar de Jupiler League te voorkomen. De geelblauwen slagen er niet in om de play-offs te winnen en degraderen naar de Jupiler League.

Seizoen 2014/2015 zit sportief vol tegenslagen en RKC WAALWIJK eindigt op een laatste in de eerste divisie. Niet alleen sportief kent de club zware tijden, ook de achterban is zoekend. Beleving rondom de wedstrijden blijft uit en de opkomst bij georganiseerde supportersactiviteiten is ook minimaal. Supportersverenigingen SVRKC en OSW zien het passief gebeuren en hebben niet de macht om het tij te keren.

Een aantal fanatieke supporters wil het hier echt niet zomaar bij laten zitten. Het idee van Supportersvereniging Wij Vormen Tezamen is geboren. Na kort brainstormen zijn de uitgangspunten voor de nieuwe supportersvereniging al snel bepaald:

  • De supporters staan centraal. De vereniging moet voor elke doelgroep
  • een aantrekkelijk aanbod aan activiteiten hebben
  • De vereniging moet nauw samenwerken met RKC WAALWIJK en een
  • verlengstuk van de club zijn.
  • De vereniging moet zich inzetten om de beleving rondom thuis- en
  • uitwedstrijden proberen terug te krijgen.

In samenspraak met RKC WAALWIJK zijn de oprichters hier enthousiast mee aan de gang gegaan en zie hier het resultaat: Supportersvereniging Wij Vormen Tezamen is een feit. Gedragen door supporters die allen een groot netwerk hebben binnen onze achterban en met een grote passie voor de club zullen wij ons de komende jaren inzetten de supporters op alle mogelijke manieren bij de club betrokken te krijgen.

Van het aanbieden van busreizen naar uitwedstrijden tegen de laagste prijs tot feestavonden en alles wat daartussen zit. Wij zetten alles in werking om te streven naar ons hoogste doel: één RKC.